Om oss och våra mål

WED-Förbundet är ett allmännyttigt ideellt drabbad- och anhörigförbund, som bildades i Stockholm mars 2000. Organisationen består av en styrelse och regionföreningar.

WED-logga-liten

Förbundet är opolitiskt och religiöst obundet och alla inom förbundet arbetar ideellt med att bl.a. informera läkare och vårdpersonal samt arrangera informationsmöten för allmänheten.

WED-Förbundets mål är att:

• sprida kunskap och öka befintlig kunskap om WED/RLS hos drabbade och anhöriga
  • sprida kunskap hos läkare och vårdpersonal, för att de snabbt ska kunna diagnostisera patienterna med WED/RLS och sätta in adekvat behandling
  • informera myndigheter och bidra till forskning och utveckling runt WED/RLS
  • uppnå en bättre förståelse för de drabbade
  • underlätta en snabb och enkel diagnos
  • få tillgång till effektiv behandling
  • nästan alla WED/RLS-drabbade ska återfå en hög livskvalitet och fungera optimalt i samhället.

Samhället är den stora vinnaren genom att resurser inom sjukvården kan utnyttjas mer effektivt!

Vad gör vi?

• Bevakar den senaste forskningen inom WED/RLS.
  • Informerar sjukvården om sjukdomen.
  • Utbildar informatörer och organiserar möten.
  • Arbetar med att göra WED/RLS mer känt.