Om oss och våra mål

WED-Förbundet är ett allmännyttigt ideellt drabbad- och anhörigförbund, som bildades i Stockholm mars 2000. Organisationen består av en styrelse och regionföreningar.

WED-logga-liten

Förbundet är opolitiskt och religiöst obundet och alla inom förbundet arbetar ideellt med att bl.a. informera läkare och vårdpersonal samt arrangera informationsmöten för allmänheten. WED-Förbundet samarbetar med docent Jan Ulfberg.

WED-Förbundets mål är att:

• sprida kunskap och öka befintlig kunskap om WED/RLS hos drabbade och anhöriga
  • sprida kunskap hos läkare och vårdpersonal, för att de snabbt ska kunna diagnostisera patienterna med WED/RLS och sätta in adekvat behandling
  • informera myndigheter och bidra till forskning och utveckling runt WED/RLS
  • uppnå en bättre förståelse för de drabbade
  • underlätta en snabb och enkel diagnos
  • få tillgång till effektiv behandling
  • nästan alla WED/RLS-drabbade ska återfå en hög livskvalitet och fungera optimalt i samhället.

Samhället är den stora vinnaren genom att resurser inom sjukvården kan utnyttjas mer effektivt!

Vad gör vi?

• Bevakar den senaste forskningen inom WED/RLS.
  • Informerar sjukvården om sjukdomen.
  • Utbildar informatörer och organiserar möten.
  • Arbetar med att göra WED/RLS mer känt.

Verksamhetsplanen 2017

Det här vill vi göra under 2017:

• Sprida information om sjukdomen och förbundet i sociala medier
  • Hålla informationsmöten för allmänheten
  • Framta och publicera en informationsfilm om vår sjukdom
  • Stötta förbundets lokal- och regionföreningar
  • Arrangera två förenings- och informatörsträffar
  • Fortsätta utbilda informatörer
  • Se till att vår WED-broschyr ligger ute på ca 500 vårdcentraler i landet under Doktorn.coms omsorg
  • Skapa kontakta med Sveriges läkarutbildningar
  • Delta i konferenser om sjukvård arrangerade av till exempel Inspektionen för vård och omsorg, IVO, och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV
  • Delta som representant i Läkemedelsverkets Patient och konsumentråd
  • Intensifiera (information) utbildning av sjukvårdspersonal
  • Samarbete med internationella forsknings-organisationer samt europeiska patientorganisationer
Rose-Marie Olsson, ordförande i WED-Förbundet

WED-Förbundet består av en styrelse och regionföreningar runt om i landet.

Styrelsen består av:

• en ordförande
  • en viceordförande
  • en sekreterare
  • en kassör
  • två ledamöter
  • tre suppleanter

Regionföreningarna får cirka 70 % av medlemsavgifterna för att inom sina områden arrangera t.ex. intressanta föredrag, utbildningar, studiebesök, studiecirklar och konsultationer med WED/RLS-kunniga läkare.

Mer om oss: